• Str. Parintele Staniloaie 10, Bucuresti 023959
  • 0740 138 960 - Iuliu (manager)

Managementul timpului – 1 – Bine, mai bine…

Managementul timpului – 1 – Bine, mai bine…

Se spune ca dusmanul “mai binelui” este “binele” in sensul ca poti pierde din vedere telul tau principal ocupandu-te de lucruri bune, dar care nu te apropie de acel tel.

Eu obisnuiesc sa spun si invers, dusmanul “binelui” este “mai binele”, in sensul ca incercand sa perfectionezi un lucru dincolo de rezonabil, vei pierde timp si energie absolut inutil, iar acel lucru perfect nu va acoperi cu nimic mai bine necesitatea pentru acoperirea careia a fost creat, decat un lucru obisnuit de bun, creat cu un efort obisnuit si la timp.

Mi-a ramas bine intiparit in minte exemplul profesorul Deacu in legatura cu precizia dimensionala si catitatea suprafetei. Spunea despre clanta ca nu trebuie executata la o precizie dimensionala deosebita, nici forma geometrica nu trebuie sa fie perfecta, in schimb suprafata ei trebuie sa fie suficient de neteda pentru a nu crea un disconfort celui care pune mana pe ea. Incercand sa o faci mai buna, va costa de cateva ori mai mult.

Cu alte cuvinte este bine sa faci un lucru cat de prost posibil, asigurand prin asta un cost – de orice fel, de la caz la caz – cat mai mic, dar care in acelasi timp sa ii mentina utilitatea, respectiv sa satisfaca necesitatea pentru care s-a creat.

Altfel spus nu va pierdeti in detalii nesemnificative sau chiar inutile, pentru asta intrebati-va cat mai des: daca mai aduc cutare imbunatatire la ce am facut va rezulta ceva mai util, mai valoros, sau doar imi pierd timpul? Veti constata singur ca de cele mai multe ori este vorba de pierdere de timp.

Constientizand acest aspect, veti evita sa pierdeti timp pentru a face ceva perfect de inutil. Clanta trebuie sa fie doar o simpla clanta.