• Str. Parintele Staniloaie 10, Bucuresti 023959
  • 0740 138 960 - Iuliu (manager)

Managementul timpului – 2 – Ceasul si busola

Managementul timpului – 2 – Ceasul si busola

Revin la ideea ca dusmanul “mai binelui” este “binele”, care exprima faptul ca poti sa faci lucruri bune, dar care sa nu te apropie de scopul final, de prioritatea zero.

Straduinta de a face loc prioritatilor in viata noastra poate fi simbolizata de contrastul dintre doua importante instrumente de orientare(in timp si in spatiu): ceasul si busola.

Ceasul reprezinta angajamentele, raspunderile, planificarile, scopurile, activitatile noastre – ceea ce facem cu timpul nostru si modul in care reusim sa-l administram.

Busola reprezinta viziunea noastra, valorile, principiile, crezul, constiinta – ceea ce simtim ca este cu adevarat important si felul in care ne orientam viata.

Pentru unii dintre noi, aceasta discrepanta este resimtita acut. N-o putem scoate la capat. Suntem intr-o capcana, controlati de alte persoane sau situatii. Reactionam mereu la tot felul de crize. Suntem in mijlocul unor nimicuri pe care trebuie sa le rezolvam, fara a ne mai face timp pentru ceea ce e cu adevarat important. Ne simtim de parca viata ne-ar fi traita de altcineva.

Pentru altii dintre noi, chinul acesta se manifesta doar ca un vag disconfort. Pur si simplu nu reusim sa pricepem ce simtim ca ar trebui sa facem, ce vrem sa facem si ce facem efectiv. Suntem confruntati cu o dilema. Ne simtim vinovati pentru ceea ce nu facem, incat nu ne putem bucura de ceea ce facem.

Unii dintre noi ne dam seama ca ceva nu e in ordine, dar nu avem incredere in alte optiuni. Sau simtim ca pretul schimbarii e prea mare. Sau ne e frica sa incercam. E mai simplu sa traiesti asa, in dezechilibru.

Folositi cat mai des busola, cei care nu o fac risca sa devina debusolati.

Managementul timpului, sau cum sa ne stabilim prioritatile – Stephen R. Covey