• Str. Parintele Staniloaie 10, Bucuresti 023959
  • 0740 138 960 - Iuliu (manager)

Alegerea unui contabil, unei firme de contabilitate

Alegerea unui contabil, unei firme de contabilitate

Alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate este un subiect abordat de multi si din multe puncte de vedere. Am citit niste explicatii si argumente uneori greu de inteles, alteori chiar aberante fara inteles. Majoritatea firmelor folosesc termeni specifici si complicati pentru omul de rand, altele se lauda pe ele insele fara a transmite un mesaj, iar eu inca ma mir cum este posibil ca un limbaj plin de inflorituri si texte complicate, pe care putini il inteleg, sa fie de folos.

Am facut un studiu anul trecut in care i-am intrebat pe participanti ce anume ar fi important din punctul lor de vedere daca ar fi pusi in situatia sa angajeze un contabil. Raspunsul primit de cele mai multe ori a fost “experienta in domeniu“, urmat de “recomandarile altora” si de “incredere“.

Asta spune micul meu sondaj de opinie, dar nu m-am multumit doar cu atat, asadar am stat si am analizat problema. Sa presupunem ca eu, ca si individ, imi deschid o firma si caut un contabil, doresc sa angajez contabil. Nu stiu nimic, nici de ce am nevoie, nu stiu nici ce trebuie facut, nu ma pricep, sunt doar o persoana care are o idee si vrea s-o puna in practica, da? Bun… S-atunci ma gandesc ca o sa am nevoie de un contabil, dar nu orice contabil, trebuie sa aiba experienta, trebuie sa imi recomande cineva acel contabil si trebuie sa am incredere in contabilul respectiv. Corect? Cel putin asta ne sugereaza rezultatele acelui studiu/sondaj de opinie. Sa nu mai vorbim de faptul ca in cazul de fata sunt la inceput de drum, imi deschid firma noua si vreau contabil ieftin sau chiar sa reusesc sa ma inteleg cu cineva sa imi faca contabilitatea gratuit.

~ Strecor aici si oferta noastra speciala – 3 luni contabilitate gratuita pentru firme noi ~

Continuandu-mi ideea… Sa presupunem ca incep sa caut in motoarele de cautare si gasesc fel si fel de firme de contabilitate. De ce nu apelez totusi la ei? Pentru ca majoritatea firmelor nu pun accent pe comunicarea cu clientii lor, folosesc un limbaj inteles mai mult sau mai putin de ei, iar eu, clientul final, m-as lasa pe mana unora pe care nu-i inteleg, nu pricep ce vorbesc cu mine. Probabil si-ar face treaba, dar nu sunt convins ca le-ar pasa mi-ar intelege posibilele nevoi.

Sa vorbim de pret? Multe firme nici macar nu publica pretul serviciilor contabile, tarifele practicate. Da, desigur, depinde de la client la client, dar n-ar fi mai placut pentru posibilii clienti sa vada macar un fel de sablon in care s-ar putea incadra? Acesti pasi sunt importanti, parerea mea. Transparenta si comunicarea reflecta acea incredere de care au oamenii nevoie. Experienta au si alte firme, recomandari se pot primi, dar cu timpul, diferenta o face incredereatransparenta lucrarilor si comunicarea interpersonala.

Astea fiind zise, hai sa spun 2 vorbe si despre firma de contabilitate Sabrio Contabilitate. Ce incearca aceasta companie sa faca, pe langa faptul ca isi doreste sa atraga cat mai multi clienti? Hai s-o formulez putin altfel… Echipa este deschisa la schimbari si face tot posibilul sa inteleagaa clientii sai si sa le ofere solutii potrivite si informatii pe intelesul oricui. Lasand serviciile contabile, resursele umane si alte servicii la o parte – ca doar nu asta face diferenta in lumea de azi, zic eu – va fac un mic rezumat, ce cred eu ca face diferenta, de ce va incurajez sa ne contactati:

[listcheck]

  • disponibilitatea si in afara orelor de program
  • gandirea – ajutam clientii nostri, nu doar lucram pentru ei
  • corectitudinea – oferte ca oferte, dar chiar si fara ele tarifele / preturile sunt foarte mici
  • flexibilitatea – ne adaptam la cerintele clientilor (chiar ne dam peste cap!)

[/listcheck]
Acestea fiind zise, speram ca va place abordarea noastra si va asteptam cu drag (si cu o cafea, desigur) la biroul nostru.