• Str. Parintele Staniloaie 10, Bucuresti 023959
  • 0740 138 960 - Iuliu (manager)

Puterea obisnuintei

Puterea obisnuintei

Ne intalnim adesea cu lucruri pe care unii o fac cu mare usurinta, iar altii par a nu fi in stare. Vorbesc despre lucruri simple, care nu necesita un talent deosebit si care, facute cu consecvanta, ar imbunatati viata.

Cateva exemple simple: trezitul de dimineata la o ora rezonabila, bautul unei cantitati suficiente apa pe zi, cititul, alergatul si multe altele. Unele dintre activitatile enumerate mai sus pentru unii sunt imposibil de facut. De ce? Ce nu este un neregula cu ei?

Nimic nu este in neregula, ei pur si simplu sunt obisnuiti sa se trezeasca tarziu, sa bea foarte putina apa, sa nu citeasca, sa nu alerge, etc. si este normal sa faca toate astea cu mare usurinta pentru ca asa s-au obisnuit. Faci cu usurinta lucurile pe care te-ai obisnuit sa le faci.

Daca vrei sa faci ceva altfel decat esti obisnuit, este foarte simplu, nu trebuie decat sa iti schimbi obiceiul. Dar este farte greu, vor spune multi. Poate ca nu este usor, necesita ceva exercitiu, dar perioada de schimbare de regula este de cel mult doua-patru saptamani.

Daca faci efortul sa te trezesti in fiecare zi la ora sase, vei constata ca dupa doua saptamani te obisnuiesti si trezitul nu va mai fi un efort. Dupa ce te obisnuiesti nimic nu mai este greu.

Orice ai vrea sa faci si ti se pare greu, trebuie doar sa repeti pana devine obisnuinta. Incepe cu lucruri mai simple, mai usoare (de exemplu sa nu reactionezi la observatii rautacioase), apoi poti trece la cele mai grele.