• Str. Parintele Staniloaie 10, Bucuresti 023959
  • 0740 138 960 - Iuliu (manager)

Banii mei si banii firmei – Registrul de casa

Banii mei si banii firmei – Registrul de casa

Patronii firmelor mici, care nu au contabil si/sau casier angajat, intampina adesea probleme cu evidenta banilor. Fiind vorba despre firmele lor, acesti patroni incurca in cele mai multe cazuri disponibilul din buzunar cu disponibilul firmei. Este o problema care trebuie tratata cu seriozitate pentru ca altfel poate genera diverse situatii neplacute:

 

  • patronul cheltuie banii firmei, ca si cum ar fi banii personali si nu observa (daca nu i se atrage atentia de catre cel care tine contabilitatea) ca soldul de casa este foarte mare, desi partonul nu dispune de acei bani (este o situatie periculoasa, un control de la organele abilitate va constata ca sumele au fost retrase ilegal, ca dividende nerepartizate si neimpozitate)
  • patronul cheltuie mai multi bani decat are firma, practic impumuta firma, dar nu intocmeste documente in acest sens, iar rezolvarea o asteapta de la contabil, care insa nu poate intocmi documentele(contractele de imprumut, dar mai ales chitantele) la datele corespunzatoare
  • patronul care este si angajat, de multe ori uita sa semneze statul de plata si sa-si scada salariul din casa
  • … si lista ar mai putea continua

 

Desigur multe din aceste probleme sunt rezolvate ulterior de catre contabili, insa nu toate. Cel mai bine este ca fiecare patron sa invete sa faca diferenta intre casa firmei si buzunarul propriu, dar asta nu se poate face decat completand registrul de casa. Este si mai bine daca la fiecare sfarsit de zi isi verifica si isi pune deoparte banii din casa firmei, chiar pe baza de monetar.

Pentru a veni in intampinarea celor care au putin timp pentru aceste activitati, am creat un registru de casa in format xls multipagina, unde in prima pagina se introduc cateva elemente de identificare specifice firmei, celelalte 31 sunt pagini de registru de casa pentru fiecare zi din luna. Se completeaza zilnic toate incasarile si platile (aveti la dispozitie cele 35 randuri), toate datele se calculeaza si se preiau in paginile urmatoare, aferente zilelor urmatoare.

Registrul se tipareste zilnic, se semneaza, se stampileaza si se arhiveaza.

 

 

Descarca acum un model pentru registrul de casa si/sau monetar le puteti descarca putin mai sus sau de pe pagina de downloads.