• Str. Parintele Staniloaie 10, Bucuresti 023959
  • 0740 138 960 - Iuliu (manager)

Verifica-ti ideile in scris, protejeaza-le de uitare

Verifica-ti ideile in scris, protejeaza-le de uitare

Sunt sunat adesea pentru a mi se cere oferte de pret pe loc pentru servicii de contabilitate sau resurse umane. Nu pot sa dau asemenea oferte, pentru ca o discutie telefonica este doar o discutie, se spune ce se spune, se retine ce se retine, dar oferta, ca suma, ramane bine memorata.

Saptamana trecuta m-a sunat cineva pentru servicii de contabilitate primara, cateva ore pe zi, cu personal de la noi. L-am rugat sa-mi transmita pe mail ce vrea mai exact, sa imi descrie ce ar ar trebui sa faca persoana, ce tip de activitate are firma lui. A intervenit repede in discutie o doamna grabita, care m-a asigurat ca imi poate da telefonic toate detaliile, am insistat totusi sa mi le transmita prin e-mail. Asa cum am banuit, nu mi-au mai trimis mail.

Ceea ce trebuie retinut de aici este faptul ca atunci cand ai o problema, este bine sa o scrii. Daca nu iti este clara problema, nu vei reusi sa o pui pe hartie. Am invatat asta de la Stephen Covey si garantez ca functioneaza. Aplicand-o, am reusit de cele mai multe ori sa ajung la o viziune corecta asupra problemei, alteori pur si simplu am fost nevoit sa o abandonez.

Poti sa vorbesti oricat despre orice, dar nu poti sa scrii orice. Srisul presupune o rigoare, el functioneaza ca un filtru. Incearca si vei vedea, daca ideea pe care o ai este buna, o vei putea scrie, cel mai probabil o vei si imbunatati cu aceasta ocazie, pe de alta parte ai si avantajul ca nu o vei uita.

Avem multe idei bune, dar daca nu le notam, pur si simplu uitam de ele, avem uneori idei extraordinare, care vor avea aceeasi soarta. Fluviul ideilor curge in fiecare dintre noi, dar sunt foarte putini cei care sunt obisnuiti sa pescuiasca…